Egenansatt

Etter mer enn 30 år som ansatt i ulike bedrifter, kom jeg til et veiskille i 2019. Jeg valgte å følge en mangeårig drøm, og ble egenansatt med fokus på digitalt innhold og digital kompetanse.

Kristina Lausund - blogg-,  kurs- og innholdsdesigner

Min overgang til egenansatt ble tidvis litt utfordrende da verden brått endret seg noen få måneder senere.

Men det ble også startskuddet for en nyttig og verdifull prosess jeg ikke ville vært foruten. Den ledet meg til rollene blogg-, kurs- og innholdsdesigner.

Kristina Lausund

Innholdsdesigner

Som innholdsdesigner utvikler jeg både visuelt og tekstbasert innhold til nettsider, blogg, nyhetsbrev eller andre digitale plattformer.

Jeg setter meg inn i temaer som er aktuelle for målgruppen, og fokuset mitt er å skape forståelig og verdifullt innhold. Foruten ansvar for innholdsstrategi, publiserer jeg innhold på riktig sted til rett tid.

Innholdsdesigner - en av mine roller som egenansatt

Bloggdesigner en av mine roller som egenansatt

Bloggdesigner

Den digitale transformasjonen vil medføre store endringer både innen næringsliv og privatliv innen relativt kort tid. Det er mye å følge med på, og mange nye begrep å forholde seg til.

Nå kombinerer jeg temaet digital transformasjon med min mangeårige interesse for webområdet, og gjør om Nettdesigneren til en blogg.

Kursdesigner

Det er fullt mulig å gå fra idé, til digital prototype og deretter lansere en digital business
– uten forhåndskunnskaper
– med et relativt lavt budsjett
– uten å kunne HTML eller CSS

Hvis idéen din dreier seg om en hobby eller noe annet du interesserer deg for, kan det i tillegg bli gøy!

Kursdesigner er en av mine roller som egenansatt


Verktøykasse

I 2019 konverterte jeg til Mac og Apple etter 30+ år som PC- og Windowsbruker. Mac-en bruker jeg daglig, PC-en ved behov. Jeg bruker blant annet WordPress, Photoshop, Word og PowerPoint daglig.

Arbeidserfaring

De siste 20 årene som ansatt jobbet jeg som webredaktør, webdesigner og webmaster med tilleggsoppgaver innen markedskommunikasjon. Jeg har også erfaring fra telefonsalg, salg og kundeservice.

Utdanning

Jeg kompletterte «Master of Business and Marketing» med webdesign, webutvikling og informasjonsdesign. Høsten 2020 supplerte jeg med «Certified Digital Marketing Professional».