Egenansatt

Etter å ha jobbet i 19 år som in-house webredaktør og webmaster, kom jeg til et veiskille i 2019 da kommunikasjonsavdelingen i Norge skulle legges ned. Jeg valgte å bli egenansatt med fokus på digitalt innhold og digital kompetanse, og spesialiserer meg nå som innholdsdesigner.

Kristina Lausund - blogg-,  kurs- og innholdsdesigner

Min overgang til egenansatt ble tidvis litt utfordrende da verden brått endret seg noen få måneder senere.

Men det ble også startskuddet til en nyttig og verdifull prosess jeg ikke ville vært foruten! Og det ledet meg til rollen innholdsdesigner med eget nettsted.

Kristina Lausund

Innholdsdesigner

Når jeg lager innhold kombinerer jeg som regel tekst med bilder, grafikk eller video for å tiltrekke og engasjere ulike målgrupper.

Innholdet optimaliseres for søkemotorer, tilpasses og publiseres i relevante kanaler for å nå målgruppene.

Jeg bruker WordPress til organisering av innhold og oppdatering av egne nettsteder, men er også vant til å bruke andre CMS-systemer.

Innholdsdesigner - en av mine roller som egenansatt

Bloggdesigner

Bloggdesigner en av mine roller som egenansatt

Den digitale transformasjonen vil medføre store endringer både innen næringsliv og privatliv innen relativt kort tid. Det er mye å følge med på, og mange nye begrep.

Nå kombinerer jeg temaet digital transformasjon med min mangeårige interesse for webområdet, og gjør om Nettdesigneren til en blogg.

Kursdesigner

Det er fullt mulig å gå fra idé, til digital prototype og deretter lansere en digital business
– uten forhåndskunnskaper
– med et relativt lavt budsjett
– uten å kunne HTML eller CSS

Hvis idéen din dreier seg om en hobby eller noe annet du interesserer deg for, kan det i tillegg bli gøy!

Kursdesigner er en av mine roller som egenansatt


Det jeg har gjort for tidligere arbeidsgivere og meg selv, kan jeg også gjøre for deg 😊.

Kontakt meg gjerne hvis du lurer på noe eller ønsker min bistand.


Verktøykasse

I 2019 inkluderte jeg Mac og Apple etter 30+ år som PC- og Windowsbruker. Mac-en bruker jeg daglig, PC-en ved behov. Jeg bruker blant annet WordPress, Photoshop, Word og PowerPoint daglig.

Arbeidserfaring

De siste 19 årene som ansatt jobbet jeg som webredaktør og webmaster med tilleggsoppgaver innen markedskommunikasjon. Jeg har også erfaring fra telefonsalg, salg og kundeservice fra tidligere stillinger.

Utdanning

Jeg kompletterte «Master of Business and Marketing» med webdesign, webutvikling og informasjonsdesign. Høsten 2020 supplerte jeg med «Certified Digital Marketing Professional».