Nettansvarlig

Som nettansvarlig tar jeg ansvar for å skape og vedlikeholde nettsteder for mine egne prosjekter. Dette involverer arbeid med struktur, design, funksjonalitet og organisering av innholdet. Jeg legger også vekt på teknisk søkemotoroptimalisering, sikkerhet og analyse av nettstatistikk.

Eget nettsted

Som en «innholdsdesigner med eget nettsted«, skaper og administrerer jeg nettsteder for mine egne prosjekter. Min rolle som nettansvarlig innebærer blant annet å jobbe med struktur, design, funksjonalitet, teknisk SEO, sikkerhet og analyse av nettstatistikk. Til mine prosjekter bruker jeg WordPress for å redigere nettstedet. Ved å bruke Gutenberg redigeringsblokker kombinert med «Full Site Editing» -temaer, kan jeg blant annet redigere navigasjon, topp- og bunntekst.

Eget nettsted

Organisere innhold

Som nettansvarlig synes jeg det er viktig å sørge for at innholdet er organisert slik at både brukere og nettstedseiere raskt finner det de leter etter. Hvis innholdsvolumet øker, må jeg vurdere om det er behov for en restrukturering. Det er også viktig å ha et revisjonssystem for å holde innholdet oppdatert og riktig, og til mine prosjekt bruker jeg WordPress CMS. Jeg har også brukt andre systemer, og blir raskt kjent med lignende løsninger.

Organisere og revidere innhold

Analysere

Det som fungerte for noen måneder siden, trenger ikke å fungere like bra i dag. Selv om noe innhold fungerte bra til en målgruppe, behøver det ikke fungere til en annen. Blant annet ved å analysere nettstatistikk, kan jeg vurdere om innholdet fungerte i forhold til målsetning eller om det trengs en justering.

Analytics

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Jeg jobber med teknisk SEO for å øke den organiske trafikken til nettstedet. Sidehastighet, kode, struktur samt brukeropplevelse for besøkende er noen stikkord. En annen metode er å jobbe med backlinks, lenkebygging og «off-page SEO».

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Til toppen


Publisering og distribusjon
I løpet av mine 19 år som webredaktør og webmaster, var jeg blant annet ansvarlig for klargjøring og publisering av eget og andres innhold på konsernets egenutviklede CMS-løsning, infoskjermer og multimedia arkiv. Deler av innholdet ble tilpasset og distribuert på andre plattformer som Mynewsdesk, Facebook, LinkedIN og Instagram.
Les mer…
Egenansatt innholdsdesigner
Til sammen har jeg jobbet mer enn 30 år i produksjons-, nettverk og gründerbedrifter innen kommunikasjon, kundeservice, innkjøp og salg. Jeg kom til et veiskille i 2019, og valgte å bli egenansatt med fokus på digitalt innhold og digital kompetanse.
Les mer…
Fritid og interesser
Mine fritidsaktiviteter fordeles på interesseområdene hund og nye digitale teknologier, tillitsverv og ikke minst – mine musikalske hobbyer. Dette sammen med en grunnleggende nysgjerrighet på nye målgrupper og temaer, er et godt utgangspunkt for å skape utdannende, underholdende eller inspirerende innhold innen flere områder.
Les mer…
Personlighet
Jeg betrakter meg selv som en sosial og omgjengelig person, og verdsetter samarbeid og fellesskap. Jeg er i stand til å finne kreative løsninger selv i pressede perioder, og lærer raskt nye systemer og arbeidsmetoder. Ifølge NERIS® personlighetstest tilhører jeg gruppen diplomat med personlighetstypen selvsikker forkjemper.
Les mer..

Til toppen


Verktøykasse
Verktøykasse

I 2019 inkluderte jeg Mac og Apple etter 30+ år som PC- og Windowsbruker. Mac-en bruker jeg daglig, PC-en ved behov. Jeg bruker blant annet WordPress, Photoshop, Word og PowerPoint daglig.

Arbeidserfaring
Arbeidserfaring

De siste 19 årene som ansatt jobbet jeg som webredaktør og webmaster med tilleggsoppgaver innen markedskommunikasjon. Jeg har også erfaring fra telefonsalg, salg og kundeservice fra tidligere stillinger.

Utdanning
Utdanning

Jeg kompletterte «Master of Business and Marketing» med webdesign, webutvikling og informasjonsdesign. Høsten 2020 supplerte jeg med «Certified Digital Marketing Professional».

Til toppen