Visuell innholdsprodusent

Jeg skaper visuell kommunikasjon ved å lage og redigere bilder, vektorgrafikk, animasjoner og videoer. Min ekspertise som visuell innholdsprodusent omfatter også produksjon av grafisk underlag til både online og offline medier. Dessuten planlegger, publiserer og distribuerer jeg visuelt innhold i flere kanaler for å nå ulike målgrupper.

Bilder og vektorgrafikk

Photoshop er verktøyet jeg bruker til bilderedigering og -komponering, optimalisering av bilder for web, skisser og enkel vektorgrafikk. Når jeg har behov for et mer avansert vektorverktøy bruker jeg Illustrator.

Logo/forstørrelseglasset til venstre er laget i Illustrator basert på et bilde og «image tracing». Ikonene i midten og til høyre er laget med «vector mask» i Photoshop.

Animasjon og video

Til videoredigering bruker jeg Premier Pro, men inkluderer nå Premiere Rush for å kunne redigere og publisere mens jeg er på farten. Enklere animasjoner gjør jeg foreløpig i Photoshop eller Premiere Pro, men kommer til å sette meg inn i After Effects og Animate hvis behov. Jeg lager også animasjoner i PowerPoint av og til.

Animasjon (banner)

Prøver meg litt frem med tanke på å endre banner i sosiale medier. Har egentlig tenkt å ha et bilde, men måtte teste det som en animasjon. Her har jeg hatt et lite gjensyn med animert gif. Jeg ble nesten litt nostalgisk; er en stund siden sist! Og jeg var lynrask med å endre looping fra «forever» til «once»… 😉

Musikkvideo (lyrics)

Da broren min ga ut singelen «Those were the times» i mai 2022, laget jeg en musikkvideo han kunne bruke til lanseringen.

Videoen illustrerer to historier samtidig – min bror låtskriveren i 2022 og i 1992.

Musikkvideoen består av mange videoklipp, noen bilder og grafikk. Og teksten er synkronisert med musikk og vokal.

Videoen finner du her: Those were the times

Til toppen


Publisering og distribusjon
I løpet av mine 19 år som webredaktør og webmaster, var jeg blant annet ansvarlig for klargjøring og publisering av eget og andres innhold på konsernets egenutviklede CMS-løsning, infoskjermer og multimedia arkiv. Deler av innholdet ble tilpasset og distribuert på andre plattformer som Mynewsdesk, Facebook, LinkedIN og Instagram.
Les mer…
Egenansatt innholdsdesigner
Til sammen har jeg jobbet mer enn 30 år i produksjons-, nettverk og gründerbedrifter innen kommunikasjon, kundeservice, innkjøp og salg. Jeg kom til et veiskille i 2019, og valgte å bli egenansatt med fokus på digitalt innhold og digital kompetanse.
Les mer…
Fritid og interesser
Mine fritidsaktiviteter fordeles på interesseområdene hund og nye digitale teknologier, tillitsverv og ikke minst – mine musikalske hobbyer. Dette sammen med en grunnleggende nysgjerrighet på nye målgrupper og temaer, er et godt utgangspunkt for å skape utdannende, underholdende eller inspirerende innhold innen flere områder.
Les mer…
Personlighet
Jeg betrakter meg selv som en sosial og omgjengelig person, og verdsetter samarbeid og fellesskap. Jeg er i stand til å finne kreative løsninger selv i pressede perioder, og lærer raskt nye systemer og arbeidsmetoder. Ifølge NERIS® personlighetstest tilhører jeg gruppen diplomat med personlighetstypen selvsikker forkjemper.
Les mer..

Til toppen


Verktøykasse
Verktøykasse

I 2019 inkluderte jeg Mac og Apple etter 30+ år som PC- og Windowsbruker. Mac-en bruker jeg daglig, PC-en ved behov. Jeg bruker blant annet WordPress, Photoshop, Word og PowerPoint daglig.

Arbeidserfaring
Arbeidserfaring

De siste 19 årene som ansatt jobbet jeg som webredaktør og webmaster med tilleggsoppgaver innen markedskommunikasjon. Jeg har også erfaring fra telefonsalg, salg og kundeservice fra tidligere stillinger.

Utdanning
Utdanning

Jeg kompletterte «Master of Business and Marketing» med webdesign, webutvikling og informasjonsdesign. Høsten 2020 supplerte jeg med «Certified Digital Marketing Professional».

Til toppen