Min verktøykasse

Etter mer enn 30 år som PC- og Windows-bruker, inkluderte jeg Mac og Apple i verktøykassen min i 2019. Til daglig bruker jeg Photoshop, PowerPoint, Word og WordPress.

Adobe CC

Min verktøykasse inneholder flere  applikasjoner fra Adobe CC som brukes daglig

Jeg begynte med Photoshop for å kunne optimalisere bilder for web, men det utvidet seg etter hvert til også å omfatte grafisk design. Jeg bruker Photoshop daglig, også for å lage skisser og enkel vektorgrafikk. Avhengig av hvilke prosjekter jeg jobber med, bruker jeg ofte Acrobat, InDesign og Illustrator. De siste årene har jeg lagt til videoredigering med Premier Pro, og vil inkludere Premiere Rush for redigering av video «on the fly». På sikt ønsker jeg å skape egne WordPress-design med Dreamweaver.


WordPress

Jeg bruker WordPress daglig

Jeg kjøper domener, skaper, vedlikeholder og drifter egne nettsteder på to ulike webhotell. For å organisere innholdet bruker jeg WordPress CMS (content management system). Og ved å bruke WordPress’ blokk-baserte redigeringsverktøy Gutenberg sammen med «Full Site Editing» -temaer, kan jeg også redigere hele nettstedet (navigasjon, topptekst og bunntekst).


LinkedIn Learning

LinkedIn Learning er lagt til i min verktøykasse

For å oppdatere og videreutvikle meg som innholdsdesigner, har jeg nylig tatt i bruk LinkedIn Learning, en læringsplattform med mer enn 5.000 kurs innen programvare, kreative- og forretningsferdigheter.


Microsoft 365

Jeg bruker applikasjoner fra Microsoft 365 daglig

Jeg bruker Word og PowerPoint daglig, blant annet når jeg skriver tekster for nett. Til andre oppgaver som publiseringsplanlegging eller nettstedsnavigasjon, bruker jeg Excel. Etter å ha testet ulike alternativer, forblir Outlook min foretrukne e-postklient.


OBS Studio

OBS Studio - "open source"-program for strømming og opptak blir snart lagt til i min verktøykasse

I nær fremtid skal jeg sette meg inn i hvordan «YouTube»-erne bruker OBS Studio, et «open source»-program for strømming og opptak. Dette vil bli et viktig verktøy når jeg skal lage onlinekurs og webinarer om litt.


Zoom or Teams

Plattform for online seminarer og/eller møter med Zoom eller Teams

Jeg vurderer både Zoom og Teams som plattform for online seminarer, men trenger å teste med både Mac og PC for å finne ut om min optimale miks vil være Zoom, Teams eller en kombinasjon.


Fildeling

Min verktøykasse inneholder flere fildelingsverktøy

Jeg har brukt Dropbox i mange år for å kunne lagre og utveksle digitale dokumenter. Jeg kan også dele dokument via iCloud og OneDrive, og Google’s gratisalternativer på forespørsel.

Til toppen