Min verktøykasse

Etter mer enn 30 år som PC- og Windows-bruker, inkluderte jeg Mac og Apple i verktøykassen min i 2019. WordPress, Photoshop og PowerPoint er noen av verktøyene jeg bruker daglig.

Adobe CC

Jeg begynte med Photoshop for å kunne optimalisere bilder for web, men det utvidet seg etter hvert til også å omfatte grafisk design. Jeg bruker Photoshop daglig, også for å lage skisser og enkel vektorgrafikk. Avhengig av hvilke prosjekter jeg jobber med, bruker jeg ofte Acrobat, InDesign og Illustrator. De siste årene har jeg lagt til videoredigering med Premier Pro, og vil inkludere Premiere Rush for redigering av video «on the fly». På sikt ønsker jeg å skape egne WordPress-design med Dreamweaver. For en mer effektiv produksjon og distribusjon av innhold til sosiale medier, tok jeg nylig i bruk Adobe Express.

Min verktøykasse inneholder flere  applikasjoner fra Adobe CC som brukes daglig

WordPress

Jeg kjøper domener, skaper, vedlikeholder og drifter nettsteder på ulike webhotell løsninger. For å lage og organisere innhold bruker jeg WordPress Content Management System (CMS). Og ved å bruke WordPress’ blokkbaserte redigeringsverktøy Gutenberg sammen med «Full Site Editing»-temaer, kan jeg designe og redigere maler, mønstre, typografi, farger, navigasjon, topp- og bunntekst på hele nettstedet. Uten å bruke kode.

Jeg bruker WordPress daglig

LinkedIn Learning

For å oppdatere og videreutvikle meg som innholdsdesigner og innholdsskaper, benytter jeg blant annet LinkedIN Learning. En læringsplattform med mer enn 21.000+ kurs og videoer innen programvare, kreative- og forretningsferdigheter.

LinkedIn Learning er lagt til i min verktøykasse

Microsoft 365

Jeg bruker Word og PowerPoint daglig, blant annet når jeg skriver tekster for nett. Til andre oppgaver som publiseringsplanlegging eller nettstedsnavigasjon, bruker jeg Excel. Etter å ha testet ulike alternativer, forblir Outlook min foretrukne e-postklient.

Jeg bruker applikasjoner fra Microsoft 365 daglig

OBS Studio

I nær fremtid skal jeg sette meg inn i hvordan «YouTube»-ere bruker OBS Studio, et «open source»-program for strømming og opptak. For å skape online kurs og webinarer med et lite budsjett.

OBS Studio - "open source"-program for strømming og opptak blir snart lagt til i min verktøykasse

Zoom eller Teams

Jeg vurderer både Zoom og Teams som plattform for online kurs og webinarer, men trenger å teste med både Mac og PC for å finne ut om min optimale miks vil være Zoom, Teams eller en kombinasjon.

Plattform for online seminarer og/eller møter med Zoom eller Teams

Fildeling

Dropbox har jeg brukt i mange år for å kunne lagre og dele digitale dokumenter. Jeg kan også dele dokument via iCloud og OneDrive, og Google’s gratisalternativer på forespørsel.

Min verktøykasse inneholder flere fildelingsverktøy