Min verktøykasse

Etter mer enn 30 år som PC- og Windows-bruker, konverterte jeg til Mac og Apple i 2019. Selv om jeg bruker Mac-en daglig, bruker jeg fortsatt PC av og til. Min verktøykasse får stadig påfyll med nye verktøy og teknikker.

Microsoft

Jeg bruker Microsoft 365 Word og PowerPoint daglig, blant annet når jeg skriver tekster for nett. Til andre oppgaver som publiseringsplanlegging eller nettstedsnavigasjon, bruker jeg Excel. Etter å ha testet ulike alternativer, forblir Outlook min foretrukne e-postklient.


Adobe

Jeg begynte med Photoshop for å kunne optimalisere bilder for web, men det utvidet seg etter hvert til også å omfatte grafisk design. Jeg bruker Photoshop daglig, også for å lage skisser og enkel vektorgrafikk. Avhengig av hvilke prosjekter jeg jobber med, bruker jeg ofte Acrobat, InDesign og Illustrator. De siste årene har jeg lagt til videoredigering med Premier Pro og After Effects. På sikt ønsker jeg å skape egne WordPress-design med Dreamweaver.


WordPress

Jeg kjøper domener, skaper, vedlikeholder og drifter egne nettsteder på webhotell hos ProISP.no og one.com.
Jeg bruker WordPress (WP) for organisering av innhold. Ved å bruke WPs blokkbaserte redigeringsverktøy sammen med «Full Site Editing»-temaer, kan jeg i tillegg redigere hele nettstedet inkl. navigasjon, topp- og bunntekst.


OBS Studio

I nær fremtid skal jeg teste hvordan bruke OBS Studio, et «open source»-program for strømming og opptak. Dette vil bli et viktig verktøy når jeg skal lage onlinekurs og webinarer om litt.


Zoom & Teams

Jeg vurderer både Zoom og Teams som plattform for online seminarer, men trenger å teste med både Mac og PC for å finne ut om min optimale miks vil være Zoom, Teams eller en kombinasjon.


Fildeling

Jeg har brukt Dropbox i mange år for å kunne lagre og utveksle digitale dokumenter. Jeg kan også dele dokument via iCloud og OneDrive, og Google’s gratisalternativer på forespørsel.