Innholdsprodusent

I rollen som innholdsprodusent skriver jeg både norske og engelske tekster, skreddersydd til nettsteder, blogger, nyhetsbrev, presentasjoner og sosiale medier. For å sikre relevans for ulike målgrupper fordyper jeg meg i varierte emner. Dessuten planlegger, publiserer og distribuerer jeg innhold på ulike plattformer for å nå varierte målgrupper.

Skrive tekst

En av mine oppgaver som innholdsprodusent, er å skrive norske og engelske tekster, skreddersydd til nettsteder, blogger, nyhetsbrev, presentasjoner, sosiale medier og andre plattformer. For å sikre relevans for ulike målgrupper fordyper jeg meg i varierte emner.

Til egne prosjekt bruker jeg ofte en uformell skrivestil, mens jeg som webredaktør var mer formell. Jeg bruker blant annet AI-verktøy som ChatGPT når jeg skal undersøke et nytt tema. Skrivestilen min passer imidlertid ikke helt med det AI-tjenesten foreslår, så jeg velger ofte å skrive tekstene uten bistand.

Behov for innholdsprodusent?

20+ års erfaring

Med mer enn 20 års erfaring med å lage visuelt og tekstbasert innhold, har jeg opparbeidet en dyp forståelse av hvordan finne og formidle de gode historiene. Som regel kombinerer jeg tekst med bilder, grafikk, animasjon eller video når jeg lager innhold.

Innholdsmarkedsføring

Mens engasjement og konvertering tidligere var sporadiske elementer i mitt arbeid, søker jeg nå en systematisk integrering av disse. Gjennom målgruppeanalyse oppnår jeg mer praktisk innsikt i hvordan skreddersy innhold til ulike faser i den digitale kundereisen for en klart definert målgruppe. Min ambisjon er å skape innhold som inspirerer, informerer og bidrar til å etablere verdifulle relasjoner med nettstedets brukere

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Som innholdsprodusent jobber jeg også med forbedring av innholdets synlighet. Dette inkluderer SEO-arbeid med tekstlengde, nøkkelfrase, SEO-tittel, metabeskrivelse etc. Brukervennlighet påvirker også rangeringen av et nettsted i søkeresultatet (SERP). Derfor jobber jeg med lesbarhet ikke bare for brukerne av nettstedet, men også for søkemotorene (lengde på setninger og avsnitt, aktiv vs passiv form, påfølgende setninger etc.).

Søkemotoroptimalisering (SEO) og nøkkelord

Nøkkelord

Søkemotorene matcher relevant innhold med nøkkelord og uttrykk målgruppene bruker når de søker. Jeg må sette meg inn i hva de lurer på, og hvilke nøkkelord og søkefraser de bruker slik at jeg kan skape innhold som svarer på spørsmålene deres.

Til toppen


Publisering og distribusjon
I løpet av mine 19 år som webredaktør og webmaster, var jeg blant annet ansvarlig for klargjøring og publisering av eget og andres innhold på konsernets egenutviklede CMS-løsning, infoskjermer og multimedia arkiv. Deler av innholdet ble tilpasset og distribuert på andre plattformer som Mynewsdesk, Facebook, LinkedIN og Instagram.
Les mer…
Egenansatt innholdsdesigner
Til sammen har jeg jobbet mer enn 30 år i produksjons-, nettverk og gründerbedrifter innen kommunikasjon, kundeservice, innkjøp og salg. Jeg kom til et veiskille i 2019, og valgte å bli egenansatt med fokus på digitalt innhold og digital kompetanse.
Les mer…
Fritid og interesser
Mine fritidsaktiviteter fordeles på interesseområdene hund og nye digitale teknologier, tillitsverv og ikke minst – mine musikalske hobbyer. Dette sammen med en grunnleggende nysgjerrighet på nye målgrupper og temaer, er et godt utgangspunkt for å skape utdannende, underholdende eller inspirerende innhold innen flere områder.
Les mer…
Personlighet
Jeg betrakter meg selv som en sosial og omgjengelig person, og verdsetter samarbeid og fellesskap. Jeg er i stand til å finne kreative løsninger selv i pressede perioder, og lærer raskt nye systemer og arbeidsmetoder. Ifølge NERIS® personlighetstest tilhører jeg gruppen diplomat med personlighetstypen selvsikker forkjemper.
Les mer..

Til toppen


Verktøykasse
Verktøykasse

I 2019 inkluderte jeg Mac og Apple etter 30+ år som PC- og Windowsbruker. Mac-en bruker jeg daglig, PC-en ved behov. Jeg bruker blant annet WordPress, Photoshop, Word og PowerPoint daglig.

Arbeidserfaring
Arbeidserfaring

De siste 19 årene som ansatt jobbet jeg som webredaktør og webmaster med tilleggsoppgaver innen markedskommunikasjon. Jeg har også erfaring fra telefonsalg, salg og kundeservice fra tidligere stillinger.

Utdanning
Utdanning

Jeg kompletterte «Master of Business and Marketing» med webdesign, webutvikling og informasjonsdesign. Høsten 2020 supplerte jeg med «Certified Digital Marketing Professional».

Til toppen