Audiovisuell innholdsprodusent

Som audiovisuell innholdsprodusent kombinerer jeg tekst med ulike audiovisuelle elementer for å nå varierte kunde- eller brukergrupper. Jeg jobber med bildebehandling, vektorgrafikk og videoredigering. Og skaper multimediainnhold som PowerPoint-presentasjoner, infografikk, animasjoner mm.  Selv om jeg fokuserer på digitale medier, lager jeg også grafisk materiale til tradisjonelle (offline) medier.

Lyd og visuelle elementer som bilder, grafikk eller video brukes for å formidle et budskap eller fortelle en historie til en eller flere mottakere. Audiovisuell kommunikasjon når varierte kunde- og brukergrupper, og kan være et effektivt verktøy for å skape oppmerksomhet, interesse og engasjement.

Audiovisuell kommunikasjon

Animasjoner

Enklere animasjoner gjør jeg foreløpig i Photoshop eller Premiere Pro, men kommer til å sette meg inn i After Effects og Animate hvis behov. Jeg lager også animasjoner i PowerPoint.

Animasjoner

Prøver meg litt frem med tanke på å endre banner i sosiale medier. Har egentlig tenkt å ha et bilde, men måtte teste det som en animasjon. Her har jeg hatt et lite gjensyn med animert gif. Jeg ble nesten litt nostalgisk; var en stund siden sist! Og jeg var lynrask med å endre looping fra «forever» til «once»… 😉

Bildebehandling

Jeg redigerer, retusjerer og justerer bilder i Photoshop. Og lager fotomontasjer, kunstneriske foto og skisser. Dessuten optimaliserer jeg bilder for bruk på nett, og lager enkel vektorgrafikk. Når jeg har behov for et mer avansert vektorverktøy, bruker jeg Illustrator.

Bildebehandling

Logo/forstørrelseglasset til venstre er laget i Illustrator basert på et bilde og «image tracing». Ikonene i midten og til høyre er laget med «vector mask» i Photoshop.

Presentasjonsdesign

Jeg lager grafisk og visuelt presentasjonsdesign for PowerPoint. Foruten å lage mal tilpasset en grafisk profil, lager jeg nye presentasjoner og «pusser opp» gamle. Og lager animasjoner og overganger. Jeg kan også lage Cameo-presentasjoner, og integrere lyd- eller videofiler.

Presentasjonsdesign med skreddersydd mal
Presentasjonsdesign med skreddersydd mal

Videoredigering

Å sette samme flere videoklipp med grafikk, tekst og lyd, er noen av oppgavene jeg gjør innen videoredigering. Jeg justerer også farger, lys og lydklipp samt legger på overganger og effekter. Ferdig video skreddersys og eksporteres i ulike formater til nettsteder, sosiale medier og musikkvideo (lyrics).
Til videoredigering bruker jeg primært Premier Pro, men inkluderer nå Premiere Rush for å kunne redigere og publisere mens jeg er på farten.

Da broren min ga ut singelen «Those were the times», laget jeg en musikkvideo (lyrics) som han kunne bruke til lanseringen.

Den illustrerer to videohistorier samtidig – min bror låtskriveren i 2022 (på tur med hunden) og i 1992 (sangopptreden på folkehøyskole).

Musikkvideoen består av mange videoklipp, noen bilder og grafikk. Og teksten er synkronisert med musikk og vokal.

Videoen finner du her: Those were the times

Musikkvideo (lyrics)

Audiovisuell kommunikasjon

Ingen innlegg ble funnet.

Kristina Lausund SQ1200 innholdsskaper 2
innhold ikoner SQ innholdsskaper opac 60